وبلاگ شخصی روح اله رستمی

توجه: شما هم می توانید با ورود به سیستم و ثبت نظرات خود،باعث دلگرمی ما شوید...
روح اله رستمی مسئول کلینیک مشاوره چهار شنبه 1401/01/17، ساعت 10:46

 

حافظه چیست؟

حافظه به فرآیندهای دریافت، ذخیره، نگهداری و بازیابی(یادآوری) اطلاعات گفته می شود. سه فرآیند اصلی در حافظه وجود دارد: رمزگذاری، ذخیره سازی و بازیابی.

حافظه انسان شامل توانایی حفظ و بازیابی اطلاعاتی است که افراد آموخته یا تجربه کرده اند. با این حال، این یک فرآیند بی عیب و نقص نیست. گاهی اوقات افراد چیزهایی را فراموش می کنند، یا به اشتباه به یاد می آورند. گاهی اوقات اطلاعات در وهله اول به صورت صحیحی در حافظه رمزگذاری نشده اند.

مشکلات حافظه اغلب نارحتی های نسبتاً جزئی مانند فراموشی روزهای تولد هستند. با این حال، آنها همچنین می توانند نشانه بیماری های جدی مانند آلزایمر و سایر انواع زوال عقل باشند. این شرایط بر کیفیت زندگی و توانایی عملکرد فرد تأثیر می گذارد.

این مقاله به چگونگی شکل گیری خاطرات و چرایی فراموشی آنها می پردازد. همچنین انواع مختلف حافظه و مراحلی را که می توانید برای بهبود و محافظت از حافظه خود بردارید، پوشش می دهد.

 

 

خاطرات چگونه شکل می گیرند؟

به منظور ایجاد حافظه های جدید، اطلاعات باید به شکل قابل استفاده تبدیل شوند که از طریق فرآیندی به نام رمزگذاری اتفاق می افتد. هنگامی که اطلاعات با موفقیت رمزگذاری شد، باید برای استفاده بعدی در حافظه ذخیره شود.

محققان مدت‌ها بر این باور بودند که خاطرات به دلیل تغییرات در نورون‌های مغز شکل می‌گیرد. امروزه متخصصان بر این باورند که خاطرات از طریق تقویت ارتباطات موجود یا رشد ارتباطات جدید بین نورون ها ایجاد می شود.

تغییرات در اتصالات بین سلول ها که به عنوان سیناپس شناخته می شود، با یادگیری و حفظ اطلاعات جدید مرتبط است. تقویت این ارتباطات به انتقال اطلاعات به حافظه کمک می کند. به همین دلیل است که مرور و تکرار اطلاعات، توانایی به خاطر سپردن آنها را بهبود می بخشد. هر بار که تمرین می شود، ارتباطات بین سیناپس هایی که آن حافظه را ذخیره می کنند، تقویت می کند.

بخش اعظم حافظه ذخیره شده در بیشتر مواقع خارج از آگاهی ما قرار دارد، مگر زمانی که واقعاً نیاز به استفاده از آن داشته باشیم. فرآیند بازیابی(یادآوری) به ما این امکان را می دهد که خاطرات ذخیره شده را به آگاهی هشیارانه بیاوریم.