وبلاگ شخصی اردلان تحیری

توجه: شما هم می توانید با ورود به سیستم و ثبت نظرات خود،باعث دلگرمی ما شوید...
اردلان تحیری مدیر واحد مشاوره و سلامت روان شنبه 1401/01/06، ساعت 21:37

آیا با مفهوم دلبستگی آشنا هستید؟

آیا میدانید سبک دلبستگی فرزند شما میتواند در عزت نفس، شخصیت و الگوها رفتاری و فکری او بسیار بسیار تاثیرگذار باشه؟

در این یادداشت کوتاه با انواع سبک های دلبستگی آشنا میشیم

دکتر جان بالبی در بررسی‌های خودش به این موضوع پی برد که روابط عاطفی‌ای که کودکان در سال‌های اولیه‌ی زندگی با مراقبین اصلی خود، مانند والدین برقرار می‌کنن، خیلی می‌تونه روی رشد اجتماعی، عاطفی و فکریشون اثر بذاره و اون رو “سبک دلبستگی” نامید.

1️⃣دلبستگی ایمن : secure attachment
🔰 این کودکان از والد خود به عنوان تکیه گاه امن استفاده می کنند و اگر در هنگام جدایی گریه کنند به این دلیل است که والد غایب است و او را به فرد غریبه ترجیح می دهند . 
وقتی والد برمیگردد آنها به طور فعال به دنبال تماس با او هستند و گریه آنها فورا کم می شود. .

2️⃣دلبستگی دوری جو : avoidant attachment
🔰 این کودکان نسبت به حضور والد بی اعتنا هستند و وقتی آنها را ترک میکنند معمولا ناراحت نمی شوند و به فرد غریبه مانند والد خود عکس العمل نشان می دهند و هنگام برگشتن والد از او استقبال زیادی نمی کنند . 

3️⃣دلبستگی مقاوم : resistant attachment
🔰این کودکان قبل از جدایی به دنبال نزدیک بودن به والد هستند و وقتی که او آنها را ترک می کند ناراحت می شوند و پس از برگشتن او عصبانی می شوند و رفتار خصمانه نشان می دهند ، به گریه ادامه می دهند و به راحتی نمی توان آرامشان کرد .

4️⃣دلبستگی آشفته/سردرگم :  Disorganized/disoriented attachment
🔰 این حالت بیشترین ناایمنی را دارد. این بچه ها هنگام برگشت والد رفتارهای سردرگم و متضاد نشان می دهند .امکان دارد در حالی که والد آنها را بغل کرده است روی برگردانند یا با هیجان سطحی و افسرده به او نزدیک شوند و اغلب آنها هیجان خود را به صورت جلوه صورت بهت زده انتقال می دهند . این سبک دلبستگی ناایمن بسیار با ثبات می ماند .

📘روانشناسی رشد - نوشته لورا برک